Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Eco-Școala
În cadrul proiectului Mica grădină de la grădiniță, doamna profesor pentru învățământ preșcolar Ceauș Gica a plantat împreună cu cei mici un cireș de care se vor bucura următoarele generații, dar și plante aromatice pe care copiii le vor urmări în diferite faze de creștere și se vor delecta cu gustul și aroma lor în diferite mâncăruri care vor fi gătite în bucătăria grădiniței.
Coordonator, prof. Dudulea Cătălina, Grădinița cu Program Prelungit nr.3, Brăila
Preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit nr.3 din Brăila au aflat despre proiectul Eco Schools de la doamnele educatoare Arhip Mariana și Tudor Cristina care au amenajat un panou cu toate informațiile despre acest proiect. De asemenea, doamnele profesor pentru învățământ preșcolar Budur Adri și Vasile Aurelia au pregătit căsuța poștală a faptelor bune făcute pentru a proteja natura. Copiii, cu ajutorul părinților vor pune în această căsuță mici scrisori și bilețele cu faptele lor bune făcute pentru protejarea mediului înconjurător.
Coordonator, prof.Dudulea Cătălina
Preșcolarii grupelor Waldorf din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit nr.3 din Brăila au udat zilnic mica grădină în care au plantat salată, arpagic și ridichi folosind apa de ploaie colectată în vase mai mari în zilele ploioase. Copiii au putut observa plantele în diferite stadii de creștere, așteptând cu nerăbdare momentul în care vor putea să le folosească la salata de legume timpurii. Activitatea face parte din Programul Mondial Eco School, coordonator prof.înv.preșcolar, Dudulea Cătălina.
Preșcolarii grupelor Waldorf din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit nr.3 alături de doamnele profesor pentru învățământ preșcolar Dudulea Cătălina și Surdu Steluța au organizat în curtea grădiniței ”Mica grădină de la grădiniță” cu legume de primăvară. Copiii au pus pământul, l-au nivelat și au plantat arpagic, semințe de salată și ridichi pe care aceștia le vor îngriji, vor observa cum cresc și se dezvoltă, apoi le vor integra în alimentația de la grădiniță. Activitatea face parte din Programul Mondial Eco Școala prin care grădinița noastră și-a propus în acest an școlar să promoveze un ”Stil de viață sănătos”. Coordonator proiect, profesor învățământ preșcolar, Dudulea Cătălina.
Preșcolarii noștri au aflat de inițiativa noastră de a fi o Eco-Grădiniță și de a câștiga Steagul Verde. Împreună cu profesorii și părinții lor au ales un plan de activități prin care să conștientizeze importanța protejării mediului și construirii unei vieți sustenabile. Una din cele mai apreciate activități cu care am început acest program a reprezentat-o construirea Căsuței poștale a faptelor bune făcute pentru ocrotirea naturii. Această inițiativă a fost mai întâi discutată cu preșcolarii în cadrul Întâlnirii de dimineață de la grupă, au fost propuse idei de fapte bune ce pot fi înfăptuite de copii și adulți pentru natură și apoi, împreună am ales locul de amenajare a acestei Cutii poștale. Bilețelele, scrisorile cu descrierea faptelor bune deja experimentate de copii, nu au întârziat să apară. Adulții sprijină copiii să transpună în scris fapta bună, iar copiii completează cu un desen potrivit. Vom fi bucuroși să deschidem Cutia poștală la sfârșit de an școlar și să citim cât mai multe fapte bune realizate pentru natură!