Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
GRUPA MARE NR.2 P.P. – GRUPA BUBURUZELOR
Grupa Buburuzelor harnice, vesele și jucăușe se reîntorc nerăbdătoare în mica noastră familie. Dornici de exprimare și de explorare, alături de doamnele educatoare Vasile Aurelia și Trifan Teodora Elena, preșcolarii vor pătrunde în Tărâmul magic al Cunoașterii.
Le dorim Buburuzelor să își deschidă aripile spre cunoaștere, iar părinților multă răbdare și sănătate pentru a le îndruma pașii celor mici în viață!
Grupa mare a Buburuzelor, din Grădinița nr 3, structura Grădiniței nr 37, a găzduit un atelier de lucru, unde mămici, bunici, copii și doamnele educatoare Ceaus Gica și Vasile Aurelia au împărtășit emoții de primăvară! În numele preșcolarilor, mulțumim dragi mămici, bunici, mătușele, că ați petrecut aceste clipe de taină, ce cu siguranță vor rămâne pe vecie în sufletele dumneavoastră și ale noastre! Felicitări copiilor, felicitări tuturor pentru tot ce ați realizat, pentru că ne-ați fost alături, pentru că v-ați bucurat împreună cu noi, de acest început de primăvară dedicat, iubirii, dedicat femeii și în mod special mamelor!
Surpriza zilei a constat în drumeția noastră prin orașul natal Brăila, cu prima destinație, Liceul de Arte, a doua Portul Brăila și apoi din nou la grădiniță. Ajunși la prima destinație, preșcolarii noștri au fost întâmpinați cu drag de cadrele didactice, care ne-au oferit un tur al claselor de grupă pregătitoare (am participat chiar la un joc ștafetă), al bibliotecii liceului, făcând cunoștință cu marea lume a cărților. Preșcolarii grădiniței noastre, au participat la activitatea desfășurată în cadrul parteneriatului cu Liceul de Arte: “ Arta –Lumină pentru suflet “. Astfel alături de școlarii clasei a IV-a am sărbătorit și noi Ziua Internațională a Cititului Împreună!”. Ascultând cu interes povestea ,,Tobias a învățat să-și controleze furia!”, am aflat astfel, lucruri interesante despre faptul că avem voie să fim furioși, dar cu grija de a nu face rău altora de lângă noi, iar furia, poate fi controlată, cu respirații adânci, cu un numărat până la cinci și cu convingerea că ne-am liniștit și nu ne lipsește nimic pentru a ne bucura de tot ce suntem și avem! Ne-am luat la revedere de la doamnele învățătoare: prof. Pârlitu Maria, prof. Done-Calomeiț Mădălina, de la școlărei și am continuat drumeția spre Portul Brăila, unde am admirat apa, liniștea naturii, verdele pădurii de dincolo de port, ne-am bucurat de razele călduțe ale soarelui de februarie și ne-am întors la grădinița noastră dragă.
Ziua de azi a fost pentru noi un regal de bucurii. pe care le împărtășim cu drag, cu dumneavoastră! Mulțumim bunicuței noastre, dnei Cristovici că ne-a însoțit în drumeția noastră și doamnei educatoare Aurelia Vasile că ne-a fost alături la activitatea noastră.
Buburuzele noastre dragi au avut o zi în care au făcut fapte bune. De ce? Pentru că faptele bune sunt rodul succesului pe care îl vom înregistra în proiectul „Eco School-Școala Eco”. Astăzi copiii care au făcut fapte bune, au realizat desene și le-au așezat în cutia poștală a grădiniței.
Buburuzele harnice, coordonate de doamna Vasile Aurelia, au realizat lucrări prin tehnica foliei de aluminiu mototolite. Ei au creat tablouri cu crizanteme și un copăcel de toamnă, activitate în cadrul proiectului Micii pictori din Dumbravă. Expoziția a fost realizată în curtea grădiniței. S-au jucat sub razele blânde ale soarelui, fiind o zi plină de bucurii și realizări!
Buburuzele vesele, alături de doamna educatoare Vasile Aurelia au plantat în curtea grădiniței flori diverse. Copiii au fost impresionați de activitate!
Doamna educatoare, Vasile Aurelia, a discutat în cadrul temei „Pământul prin ochi de copil” cu Buburuzele despre modalitatea de a proteja natura, a încurajat preșcolarii să sorteze deșeuri, a creat jocuri cu dopuri din pluta și plastic, realizând și îndrumând preșcolarii în activitatea practică „Omiduța”, din cofraje de ouă, nasturi, sârmă plușată și ochi mobili. În cadrul activităților desfășurate, copiii au interpretat (cu mici stângăcii) imnul ecologilor! Ziua de azi a fost minunată!
Astăzi am observat plante medicinale, am discutat despre importanța acestora și ne-am jucat un joc de rol ” Ceainăria”, unde copiii au servit ceai asortat cu lămâie și zahăr.A fost o zi frumoasă plină de voie bună!
Norii ne-au păcălit, însă activitățile din sala de grupă nu ne-au lăsat să ne plictisim, deoarece am vorbit despre importanta păstrării unui mediu curat, am cantat cântece despre natură, am ascultat povestea „Albinuta și soarele”, ne-am jucat cu cercurile și am avut-o pe doamna Paula Gheorghiu în vizită. Doamna le-a prezentat copiilor informații despre cum să avem o viata sănătoasă, prin consumul de de fructe și legume proaspete, bogate în vitamine și minerale.
A fost o zi frumoasa plina de bucurii!
Buburuzele vesele au avut parte de o zi plină de surprize artistice!
Buburuzele au avut parte de doua acțiuni importante. Au învatat cum sa se joace tenis și au ascultat povesti de la părinți!
Buburuzele istețe au avut o zi foarte frumoasă, în care au aflat cum să protejăm natura, cum să fim prieteni cu Ozonel, Apa și cu Solul! Au ascultat povestea lui Ozonel și apoi au preparat o minunată salată, bogată în multe vitamine, deoarece legumele nu produc deșeuri, ci compost, un îngrășământ natural pentru pământ! Preșcolarii au învățat cum să facă alegeri sănătoase pentru a putea fi prietenii Planetei Pământ!
România este frumoasă și cu toții o iubim!
Locurile ei magice trebuie să le ocrotim!
Iar la ceas aniversar, astăzi zi noi ne bucurăm
Și într- un glas “La mulți ani” voioși îi urăm .
În parteneriat cu FasTracKids, Grupa Buburuzelor a desfășurat mai multe super activități. Am lecturat povestea:”Nigel și luna”, apoi am discutat despre cât de important este să avem vise și să le putem împărtăși cu ceilalți. Am desenat stele pe cerul nopții și am umplut cu vise stelele. Pentru preșcolari a fost o activitate distractivă și de descoperire a propriilor dorințe.